Tule mukaan kuorotoimintaan!

Messukylän Lapsikuoro

Harjoittelee Kaukajärven srk-kodilla keskiviikkoisin klo 17-18. Ikäsuositus 7-13v. Kuoroa johtaa Katja Viljamaa p. 050 4477700

Lauluyhtye UOMA

Naisten a cappella lauluyhtye. Nuotinlukutaito ja aikaisempi laulukokemus suositeltavaa. Harjoittelee torstai-iltaisin Linnainmaalla. Koelaulu. Kuoroa johtaa Katja Viljamaa p. 050 4477700

Choralia-kuoro

Työikäisten ja nuorten naisten kuoro. Lauletaan uudempaa hengellistä musiikkia. Kuoro esiintyy jumalanpalveluksissa, Tuomasmessussa, laitoshartauksissa ja konserteissa. Koelaulu.

Tule mukaan laulamaan iloiseen joukkoomme! Harjoittelemme torstaisin klo 18 Messukylän seurakuntakodilla (Messukylänkatu 36). Kuoroharjoitusten aikana on lastenhoito järjestetty. Kuoroa johtaa kanttori Hanna Kataja p. 050 3295 344.

Piccolo-kuorot

Piccolo-kuorot www.piccolokuorot.fi. Tasokasta laulamista ja musiikin tekemisen meininkiä lapsille ja nuorille, Piccolon Kamarikuorossa jo täysi-ikäiseksi ehtineille! Kuoroja johtaa kanttori Heikki Hinssa.  Lisätiedot ja koelauluilmoittautumiset heikki.hinssa@evl.fi tai p. 0400 538209.

Messukylän Kirkkokuoro r.y.

Kuoron johtaja kanttori Petri Karaksela  p.050 347 0262 petri.karaksela@evl.fi
Puheenjohtaja Elina Karttunen p.040 5948649, elina.karttunen@kolumbus.fi
Sihteeri Irma Niemi puh 050 3044308, irma.niemi@wlanmail.com

Tervetuloa mukaan tänä vuonna 90 vuotta täyttävän kirkkokuoromme laulajaksi!  Kuoromme laulaa hyvää ja monipuolista hengellistä musiikkia keskiajalta nykypäivän gospeliin. Meitä laulajia on mukana työikäisistä eläkeläisiin noin kolmekymmentä.  Tule rohkeasti mukaan kokemaan ja jakamaan laulamisen ilo ja yhdessä tekemisen tahto ja taito!

Paikka ja aika: Kaukajärven seurakuntakoti  Keskisenkatu 20 keskiviikkoisin klo 18.00 –  20.00

Tarkoitus: Alkuperäisten sääntöjen mukaan kuoromme täydentää evankeliumin julistusta, sekä lauluillaan ylistää ja kiittää Jumalaa hänen armostaan.

Ohjelmisto: Virret ja hengellinen kirkkomusiikki ovat osa juuriamme ja sitä traditiota, mistä halutaan pitää kiinni. Kuoron ohjelmisto on monipuolista ja vaihtelevaa ja sisältää myös uudempia, sävelmiltään ja rytmiikaltaan erilaisia teoksia.

Toiminta: Vuorollamme esiinnymme messuissa kirkossa tai seurakuntakodeissa. Meillä on konsertteja omassa seura-kunnassa ja myös muualla. Laulutervehdyksiä viedään sairaaloihin, muihin laitoksiin ja juhlatilaisuuksiin. Olemme osallistuneet myös Kirkkomusiikkipiirin ja liiton järjestämille kursseille ja laulujuhlille. Teemme oman retken keväisin tai seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa. Ulkomaillakin on käyty eri vuosina!

Harjoitukset: Kuorossa laulaminen on paitsi ilo, myös haaste. Pitkäjänteisellä harjoituksella syntyy puhdasta sointia ja kestävä ääni. Harjoitusten alussa on äänenavausta ja äänenmuodostusta. Tarpeen mukaan pidetään kuoron omia laulupäiviä. Harjoittelun ja esiintymisten rinnalle tarvitaan muutakin virkistävää yhdessäoloa: usein kahvipannu kuu-menee milloin mistäkin syystä tai syyttä. Näin tulemme lähemmin tutuiksi. Laulumme hiljentävät meidät kokemaan yhteyttä toisiimme ja Taivaan Isään.

Ajankohtaista v.2013: Messukylän kuorojen yhteiskonsertti on keskiviikkona 13.3.213. klo 19 yhteisvastuun hyväksi sekä 26.5.13 laulamme Kaukajärven seurakuntakodin 40-vuotismessussa klo 12 sekä 90-vuotispäivänämme 13.10.13 ym.

Kuoronjohtajien historiaa: Messukylän kirkkokuorolla on pitkä perinnetausta. 1900-luvun alussa vaikutti innokas veisuutaidon levittäjä kanttori-urkuri Kaarlo Martelius, joka kirkonkirjamerkinnän mukaan vuonna 1923 velvoitettiin perustamaan kuoro avustamaan laulua jumalanpalveluksissa. Aluksi laulajista saatiin yksiääninen kuoro. Vähitellen moniääninen kirkkokuoro vakiintui vuodesta 1928 tulleen lukkari-kanttori Evert Toivosen aikana. Heikki Lukkala jatkoi v.1949 kuoron työtä seurakunnassa 22 vuotta. Kuoro rekisteröityi vuonna 1957. Vesa Haapaniemi oli vuodesta 1971 virassa lähes 10 vuotta. Seppo Naarajärven kausi vuodesta 1982-2010 on ollut pisin. Sinä aikana kuoro on mm. konsertoinut useasti ja levyttänyt kolme kertaa. Anna-Julia Peippo toimi n. kahden vuoden ajan. Nykyisen johtajamme Petri Karakselan saimme Messukylän seurakunnan virkaan vuoden 2011 alusta. Hänen aikanaan olemme konsertoi-neet Viron Haapsalun tuomiokirkossa ja laulaneet seurakunnan omissa konserteissa ja eri messuissa.

Johtokunta kantaa vastuun kuoron toiminnasta ja sen kehittämisestä. Kuoro kuuluu jäsenenä Tampereen kirkko-musiikkipiiriin ja sen kautta Suomen Kirkkomusiikkiliittoon. Käyttövarat tulevat ensisijaisesti omalta seurakunnalta. Esimerkiksi konserteilla hankitaan lisävaroja lahjoitettavaksi tai oman kuoron hyväksi.

Anna oma panoksesi seurakuntamme parhaaksi ja liity iloiseen joukkoon!

Tampereen ev.lut. seurakunnat, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere | p. (03) 219 0111 | etunimi.sukunimi@evl.fi