Tule mukaan kuorotoimintaan!

Messukylän Lapsikuoro

Harjoittelee Kaukajärven srk-kodilla keskiviikkoisin klo 17-18. Ikäsuositus 7-13v. Kuoroa johtaa Katja Viljamaa p. 050 4477700

Lauluyhtye UOMA

Naisten a cappella lauluyhtye. Nuotinlukutaito ja aikaisempi laulukokemus suositeltavaa. Harjoittelee torstai-iltaisin Linnainmaalla. Koelaulu. Kuoroa johtaa Katja Viljamaa p. 050 4477700

Choralia-kuoro

Työikäisten naisten kuoro, joka laulaa uudempaa hengellistä musiikkia. Kuoro esiintyy jumalanpalveluksissa, Tuomasmessussa, laitoshartauksissa ja oman seurakunnan eri tilaisuuksissa. Koelaulu.

Tule mukaan laulamaan iloiseen joukkoomme! Harjoittelemme torstaisin klo 18 Messukylän seurakuntakodilla (Messukylänkatu 36). Kuoroharjoitusten aikana on lastenhoito järjestetty. Kuoroa johtaa kanttori Hanna Kataja p. 050 3295 344.

Piccolon Kamarikuoro

Piccolon Kamarikuoro www.piccolokuorot.fi n. 17-30 -vuotiaille nuorille aikuisille miehille ja naisille. Aktiivista, tasokasta laulamista sekä musiikin tekemisen meininkiä!

Kuorolaisilla on myös mahdollisuus saada mm. yksinlauluopetusta ammattitaitoisen laulunopettajan johdolla. Kuoroa johtaa kanttori Heikki Hinssa.  Lisätiedot ja koelauluilmoittautumiset heikki.hinssa@evl.fi tai p. 0400 538209.

Messukylän Kirkkokuoro

Kuoron johtaja kanttori Petri Karaksela puh 050 347 0262 petri.karaksela(ät)evl.fi
Puheenjohtaja Elina Karttunen puh 040 5948649, elina.karttunen1(ät)gmail.com
Sihteeri Irma Niemi puh  050 3044308, irma.niemi(ät)wlanmail.com

Tervetuloa 90 vuotta täyttäneen seurakuntamme kirkkokuoron laulajaksi!  Kuoromme laulaa monipuolista hengellistä musiikkia keskiajalta nykypäivän gospeliin neliäänisesti. Kuoronjohtajamme säveltää ja sovittaa ja soittaa taitavasti ja on seurakuntamme A-kanttori. Meitä laulajia on mukana työikäisistä eläkeläisiin noin kolmekymmentä. Tule mukaan kokemaan ja jakamaan laulamisen ilo ja yhdessä tekemisen tahto ja taito! Ota yhteyttä kuoronjohtajaamme!

Paikka ja aika: Kaukajärven seurakuntakoti Keskisenkatu 20 keskiviikkoisin klo 18.00 – 20.00. Kuoroharjoitukset alkavat keskiviikkona 3.9. klo 18 Kaukajärven kirkkosalissa. Ensimmäinen messussa laulaminen on 14.9. Aitolahden kirkossa.
Tarkoitus: Alkuperäisten sääntöjen mukaan kuoromme täydentää evankeliumin julistusta sekä lauluillaan ylistää ja kiittää Jumalaa hänen armostaan.
Ohjelmisto: Virret ja hengellinen kirkkomusiikki ovat osa juuriamme ja sitä traditiota, mistä halutaan pitää kiinni. Kuoron ohjelmisto on monipuolista ja vaihtelevaa ja sisältää myös uudempia, sävelmiltään ja rytmiikaltaan erilaisia sävellyksiä. Syksyllä 2014 tavoitteena on alkaa harjoitella suomennettua Heinrich Schützin Matteus-passiota messu- laulujemme lisäksi.
Toiminta: Vuorollamme esiinnymme seurakunnan messuissa kirkossa tai seurakuntakodeissa. Meillä on konsertteja omassa seurakunnassa ja myös muualla. Laulutervehdyksiä viedään sairaaloihin, muihin laitoksiin ja juhlatilaisuuksiin. Olemme osallistuneet myös Kirkkomusiikkipiirin ja liiton järjestämille kursseille ja laulujuhlille. Teemme oman retken keväisin tai seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa. Ulkomaillakin on käyty eri vuosina.
Harjoitukset: Kuorossa laulaminen on ilo ja haaste. Pitkäjänteisellä harjoituksella syntyy puhdasta sointia ja kestävä ääni. Harjoitusten alussa on äänenavausta ja äänenmuodostusta. Tarpeen mukaan pidetään kuoron omia laulupäiviä. Harjoittelun ja esiintymisten rinnalle tarvitaan muutakin virkistävää yhdessäoloa: usein kahvipannu kuumenee milloin mistäkin syystä tai syyttä. Näin tulemme myös lähemmin tutuiksi. Laulumme hiljentävät meidät kokemaan yhteyttä toisiimme ja Taivaan Isään.
Kuoronjohtajien historiaa: Messukylän kirkkokuorolla on pitkä perinne. 1900-luvun alussa vaikutti innokas veisuu- taidon levittäjä kanttori-urkuri Kaarlo Martelius, joka kirkonkirjamerkinnän mukaan vuonna 1923 velvoitettiin perustamaan kuoro avustamaan laulua jumalanpalveluksissa. Aluksi laulajista saatiin yksiääninen kuoro. Vähitellen moniääninen kirkkokuoro vakiintui vuodesta 1928 tulleen lukkari-kanttori Evert Toivosen aikana. Heikki Lukkala jatkoi v.1949 kuoron työtä seurakunnassa 22 vuotta. Kuoro rekisteröityi vuonna 1957. Vesa Haapaniemi oli vuodesta 1971 virassa lähes 10 vuotta. Seppo Naarajärven kausi vuodesta 1982 - 2010 on ollut pisin ja vaikuttava. Sinä aikana kuoro on mm. konsertoinut useasti ja levyttänyt kolme kertaa. Anna-Julia Peippo toimi n. kahden vuoden ajan. Nykyisen johtajamme Petri Karakselan saimme Messukylän seurakunnan virkaan vuoden 2011 alusta. Hänen aikanaan olemme konsertoineet mm. Viron Haapsalun tuomiokirkossa ja laulaneet seurakunnan omissa konserteissa ja eri messuissa.

Johtokunta kantaa vastuun kuoron toiminnasta ja sen kehittämisestä. Kuoro kuuluu jäsenenä Tampereen kirkkomusiikkipiiriin ja sen kautta Suomen Kirkkomusiikkiliittoon. Käyttövarat tulevat ensisijaisesti omalta seurakunnalta. Konserteilla saadaan lisävaroja lahjoitettavaksi tai oman kuoron hyväksi.

Liity iloiseen laulujoukkoomme!  Odotamme Sinua!

Kivikirkko Soi 2014-esite

Kivikirkko Soi 2014

Tampereen ev.lut. seurakunnat, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere | p. (03) 219 0111 | etunimi.sukunimi@evl.fi