Uutiset ja media

rss Uutiset

18.2.2013 13.13

Vertaistukiryhmä eroperheiden lapsille ja nuorille

Tampereella alkaa Vetskari-ryhmä 12–16-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet.

– Perheen hajoaminen on aina iso asia. Vasta eron jälkeen usein huomataan, mitä seuraamuksia sillä on kaikkien perheenjäsenten elämään, miettii Tampereen seurakuntien vs. oppilaitospastori Marita Hakala.

Hakalan mukaan lasten ja nuorten on usein vaikea sanoittaa omia tunteitaan.

– Siinä tarvitaan usein nuorten parissa työtä tekeviä, puolueettomia henkilöitä, jotka auttavat erilaisin toiminnallisin menetelmin tätä prosessia. Vertaisryhmä on aina hyvin terapeuttinen kokemus ja poistaa häpeän tunnetta, mikä eroon saattaa liittyä.

Tampereen seurakuntien varhaiskasvatus, nuorisotyö ja perheneuvonta ovat mukana Vetskari-vertaistukiryhmien perustamisessa. Mukana on myös kouluja. Hanketta koordinoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto.

Oppilaitostyössä näkyy tänä päivänä paljon poissaoloja ja opiskelun keskeyttämisiä. Hakalan mukaan osalle poissaolot johtuvat terveydentilasta ja jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

– On masennusoireita, paniikkihäiriötä ja erilaisia pelkotiloja. Näiden takana on usein tunnekuormaa, jota nuori ei ole osannut purkaa ulos. Välttämättä hän ei itsekään tunnista, mikä on vialla.

Hakalan mukaan erotilanteet ja nuorten kuormittuminen ovat yleistyneet.

– Eroryhmille tuntuisi olevan tilaus. Eri asia kuitenkin on, kuinka moni uskaltautuu tällaiseen ryhmään. Kynnys on korkea ja rohkaisua tarvitaan.

Ensimmäinen Vetskari-ryhmä järjestetään ajalla 5.3.–23.4. Laivapuiston perhetalossa lähellä Laukontoria. Ryhmä toimii samalla kokoonpanolla alusta loppuun.

Lisätietoja: lapsi- ja perhetyön ohjaaja Essi Pakarinen,

laivapuistonperhetalo@mll-tre.fi, p.  (03) 213 0721 / 050 555 3302

Tulosta sivu
Tampereen ev.lut. seurakunnat, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere | p. (03) 219 0111 | etunimi.sukunimi@evl.fi