Uutiset ja media

rss Uutiset

12.9.2012 14.56

Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä Tampereella

Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä järjestetään tänä vuonna Tampereella 16.9. Tapahtuma kokoaa Tampere-taloon yli 600 juhlavierasta.

Tampere-talon tapahtuma on jo täynnä mutta Tuomiokirkon juhlajumalanpalvelukseen ovat tervetulleita kaikki. Kello 10 alkavassa jumalanpalveluksessa saarnaa Margit Nyman, liturgina on Antero Niemi, urkurina Matti Hannula ja kanttorina Tuomas Laatu.

Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä kokoaa vuosittain noin 700-1300 kehitysvammaista ja heidän omaistaan eri puolelta Suomea. Valtakunnallisilla ja paikallisilla kirkkopyhillä on tärkeä merkitys kehitysvammaisten, heidän hoitajiensa ja omaisten hengellisessä tukemisessa.

Kirkkopyhätoiminnan on aloittanut Kehitysvammaisten tukiliitto yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa. Kirkkopyhän järjestelyvastuu siirtyi 1990-luvun alkupuolella Kehitysvammaisten tukiliitolta luterilaiselle kirkolle. Kirkkohallituksen diakonia- ja yhteiskuntatyö toimii kirkkopyhien valtakunnallisena koordinaattorina ja järjestäjänä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kirkon vammaisohjelman "Kirkko Kaikille" mukaisesti kirkon tehtävä on edistää kehitysvammaisten tasavertaista osallistumista niin kirkossa kuin yhteiskunnassa. Kehitysvammaisuuteen liittyy edelleen paljon tietämättömyyttä. Työsarkaa yhteiskunnan ja ihmisten asenteisiin ja arvoihin vaikuttamisessa riittää vielä pitkäksi aikaa.

Kehitysvammaisten valtakunnallisella kirkkopyhällä on pitkät perinteet. Kirkkopyhiä on vietetty yli 40 vuoden ajan vuosittain eri puolilla maata. Ekumeenista kirkkopyhää vietettiin ensi kerran vuonna 2001 Sotkamossa yhteistyössä ortodoksisen kirkon kanssa, myös Joensuussa on yhteistyö ollut hyvää ja tiivistä ortodoksikirkon kanssa.

Lisätietoja: Margit Nyman, p. 050 505 9073, margit.nyman@evl.fi, Tupu Sammaljärvi, p. 0207 718 210, tupu.sammaljarvi@kvtl.fi

Tulosta sivu
Tampereen ev.lut. seurakunnat, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere | p. (03) 219 0111 | etunimi.sukunimi@evl.fi