Kirkot ja muut tilat

Hervannan kirkko 1Hervannan kirkko

Yhteystiedot, sijainti kartalla ja lisää kuvia kirkon tilasivulla

Hervannan seurakunta perustettiin 1980, jolloin nopeasti kasvanut uusi lähiö erotettiin Messukylän seurakunnasta. Reima ja Raili Pietilän suunnittelema kirkko valmistui jo syksyllä 1979, kun Tampereen kaupungin 200-vuotisjuhlissa otettiin käyttöön Hervannan vapaa-ajankeskus, jonka toisessa päässä ovat kirkkotilat. Rakennus nousi kaupungin ja seurakunnan yhteistyönä.

Kirkkosalin suurikokoiset seinätekstiilit Kasvu ja Palava pensas ovat tekstiilitaiteilijoiden Maija Lavosen ja  Irja Mikkolan suunnittelemat ja ja Hilkka Salon kutomat. Ne hankittiin kirkon valmistuessa 1979. Poppanasta kudotut kirkkosalin kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Virpi Kinnusen suunnittelemat.

Kappelitila oli alkuvaiheessa tavallisessa kokouskäytössä. Se vihittiin sakraalikäyttöön 1989. Alttariseinän ikkunaan hankittiin Tuire Hämäläisen suunnittelema lasimaalaus Elämän puu. Kappelin tekstiilit ovat tekstiilisuunnittelija Kirsti Rikalan valmistamat.

Vanhaa kristillistä perinnettä noudattaen kirkon kastepöytä on sijoitettu sisäänkäynnin viereen. Alttariseinällä on koruton, kuperista tiilistä muurattu risti. Urkuparvi sijaitsee alttarin yläpuolella. 21-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan valmistamat.

Jo 1970-luvulta lähtien on kirkkotilojen suunnitteluvaiheessa otettu huomioon seurakuntatoiminnan monipuolisuus tänä päivänä. Siksi itse kirkkosali on muunneltavissa siirtoseinien avulla pienestä isompaan tilaan tai päinvastoin. Kirkkosalin sijainti on kuitenkin keskeinen.

Hervannan seurakuntaelämälle on ominaista ennakkoluuloton pyrkimys seurakuntalaisten palvelemiseen. Erilaisille ryhmille, kuten opiskelijoille, tarjotaan mahdollisuuksia osallistua yhteistyössä esim. kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Monia uusia toimintamuotoja on aloitettu juuri Hervannassa. Nykyisin Hervannan alue on osa Tampereen eteläistä seurakuntaa.

Tapahtumia

Hiljaisen viikon pysäkit

Hiljaisella viikolla seuraamme Jeesuksen kärsimystietä maanantaista keskiviikkoon

Hervannan kirkko | 30.3.2015 klo 19.00 - 1.4.2015 klo 20.00